domingo, 14 de febrero de 2016

"Guerra al estatuto catalán."

L'últim dia a classe vam fer una activitat una mica més dinàmica i divertida pel meu punt de vista. La nostra professora ens va projectar dues imatges on tu havia d'explicar el significat d'aquella imatge, el que signifciava i el seu context històric. La primera imatge era un "part" on representava la creació de l'Estatut d'Autonomia. La següent imatge, era un butilletí on hi deia que el poble no estava a favor de l'Estatut Català.


El següent pas que ens va demanar va ser que en una d'aquestes fotos la relacionessim amb ara i abans i jo vaig triar aquesta: 




Tots els moviments anticatalanistes ja fa molts anys que existèixen, bàsicament desde la segona república espanyola al 1932 quan es va aprovar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. 
Moltíssima gent no va estar d'acord d'això, per tant, hi havia el grup de dretes que defensava una Espanya unitària i central. Tots aquesta gent de dretes, va fer boicots als productes catalans i organitzar mítings contra l'autonomia d'aquest estat. 
Tot i que a dia d'avui tots aquests partits anticatalans ja no són tant radicals, però continuen amb el seu propòsit, que es evitar que Catalunya sigui un Estat propi i independent.






















No hay comentarios:

Publicar un comentario